Większość restauratorów nie ma wątpliwości, że posiadanie tarasoli, czyli zadaszenia, które jest czymś więcej niż standardową pergolą tarasową przynosi wiele korzyści. Najważniejsze z nich to powiększenie przestrzeni restauracji, ochrona przed deszczem, wiatrem, czy nadmiernym słońcem, komfortowe warunki do spędzania czasu również w chłodne wieczory. Jednym słowem wydłużenie sezonu na tarasie. Największą barierą okazuje się cena. Jednak mało kto zdaje sobie sprawę, jak szybko zainwestowane pieniądze do niego wrócą. Restauratorze, bez obaw! Tarasola zapracuje sama na siebie.
Załóżmy, że masz 50 m2 tarasu. Inwestujesz 100 tys. zł i stawiasz tarasolę. Zyskujesz komfortową przestrzeń dla gości, w której ustawiasz 6 stolików. Tarasola zaczyna pracować dla Ciebie i zarabiać realne pieniądze. Wydana kwota szybko wraca. Zobacz naszą infografikę: